Design Wand- bedmeubel ‘Tinio’

Een bijzonder wandkast en bed combinatie

Een lastig situatie met een rookafvoerkanaal van de houtkachel uit de woonkamer, de wens om deze buis weg te werken, tevens een ruime kast te formeren en eveneens een volwaardig eenpersoons bed te creëren heeft geresulteerd in een zeer bijzondere wandkast- bed combinatie.

Ook het hergebruik van materialen in de vorm van pallethout was een voorwaarde. Na een pittige ontwerpfase heeft dit alles een karakteristieke wand-bedmeubel voortgebracht inclusief zeer veel opbergruimte en een kindvriendelijke en ruimtelijke uitstraling. Door de bijzondere vorm en de enkele kolom waar de kast op staat lijkt de constructie te zweven, dit in combinatie met het blanke pallethout geeft het geheel een zeer speelse indruk. De greeploze kastdeuren van hergebruikt pallethout geven de verder volledige witte kast het bijzonder karakter wat de kamer nodig had. Het bed dat eveneens is doorgevoerd in pallethout heeft aan het hoofdeinde een praktische ‘boeken-bak’. Alle hoeken zijn met een flinke afronding doorgezet, het geheel is zeer degelijk geconstrueerd zodat zelfs verstoppertje spelen mogelijk is. Heeft u interesse in een soortgelijke design-oplossing? neem dan gerust contact met mij op. 

Hierboven zijn een aantal foto’s te zien van de verschillende bouwstadia; de buis komt in deze kinderkamer langs de wand naar boven en loopt schuin verder naar de volgende verdieping. De basisvorm om de buis en tot slot het uiteindelijke nog onbehandelde resultaat.